Woede

Issue no4
Aug - Sept 2020
Mode/s
Comments
Posts 1 — 10 / 10
1
29 June 2011
Marc B

Je schijnt ze aan te kunnen geven. In geval van onnodig geweld volgt dan een reprimande of schorsing of zoiets.

29 June 2011
Manifesta

more pics: <url http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150316266462289.389799.312752397288 />

29 June 2011
Tina Sejbjerg

Hi fellow citizens

Another proof of police brutality in Den Haag Monday. Back of my leg yesterday.
<url http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150221280081174&set=a.100104021173.98775.615391173&type=1&theater />

We should unite and file suit against the police for unnecessary use of violence and arrests.

Mvg.
Tina Sejbjerg

29 June 2011
Olof

@ Frank Mandersloot, Wij zijn van plan om aangifte te doen.
Ik zou graag met je in contact komen.
Groet - Olof
<url http://www.facebook.com/olof.vanwinden />

29 June 2011
Olof

http://www.twitvid.com/KQLHQ

30 June 2011
Sam de Groot

Ik was er ook bij en de ME waren inderdaad oververtegenwoordigde en disproportioneel handelende klootzakken, maar dat zijn ze toch altijd? Frank, je werd akelig hard tegen de grond gesmakt, maar een grote verrassing mag dat niet zijn als je recht op een ME-blokkade inrent.

Ik heb het idee dat we bijna teleurgesteld geweest zouden zijn als we met zo'n braaf protest NIET zoveel agressie hadden opgeroepen. (Of werd de ME zo kribbig door het gênante niveau van de leuzen? WIJ WILLEN KUNST vind ik eigenlijk wel een goede aanleiding om een charge uit te voeren.)

Het wereldbeeld en beleid van het kabinet is bijzonder droevig en verontrustend, en we moeten absoluut een tegengeluid bieden. Maar laten we begrippen als politiestaat, fascisme, mensenrechten, oorlogsverzet en het einde van de beschaving (allemaal gehoord op en na 27 juni) nog even bewaren voor wanneer het écht erg wordt.

30 June 2011
Jonas Staal.

Vandaag verscheen ook nog een stuk van Rene Mahieu, een ondernemer die n.a.v. het ingrijpen van de ME een brief aan de burgemeester heeft geschreven:
<url http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/brief_aan_jozias_van_aartsen_over_orde_veiligheid_en_vrijheid/>http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/brief_aan_jozias_van_aartsen_over_orde_veiligheid_en_vrijheid/

30 June 2011
Matthijs de Bruijne

Hoe boos iedereen ook is, het politieoptreden was absoluut niet hard of brutaal. Toen ik er zat dacht ik dat de politie van plan was met paarden over ons heen te gaan lopen, iets wat me vroeger al overkomen is.
Ik weet dat het absoluut niet leuk is om te horen maar ze hebben alles zeer correct gedaan. Wij waren immers gesommeerd weg te gaan, tot drie keer toe. Hierna mogen ze geweld gebruiken om ons weg te krijgen.

Daarnaast kunnen we gewoon trots zijn. We hebben heel veel bereikt in zeer korte tijd. Voor mij was die heerlijke absurde wandeltocht midden in de nacht door de polder een geweldige ervaring.
En ook de afsluiting met de ME is erg goed gelopen want we hebben ons niet laten provoceren en zeer weerbaar getoond!
Want ons doel is niet een gevecht met de politie te winnen maar in eerste instantie het debat over de bezuinigingen van richting te veranderen.
Het gaat erom te laten zien dat het geen kortingen zijn maar een destructie vanuit een neo-liberaal gedachtegoed. En willen we bezuinigingen op de kunst tegenhouden dan moet zal ons uiteindelijke doel het ten val brengen van deze regering moeten zijn.

Daarom moeten we het protest breder trekken; ook nadenken over de bezuinigingen op de zorg, onderwijs en openbaar vervoer. Daar ligt de grote uitdaging voor ons.
Wat willen we; een land het een hypotheek aftrek of een land met beschaving!

01 July 2011
Roger Willems

M.E. weg ermee, dat zeker, maar ik ben het met Sam eens dat er wel erg zware woorden zijn gebruikt in de vele speeches, blogs en leuzen van de afgelopen dagen. Natuurlijk ben ik ook super kwaad op de neo-liberalen, maar die smullen er alleen maar van. Wilders zette in op 600 miljoen bezuinigen op cultuur (van 800 naar 200). In het gedoogakkoord zijn het er 'maar' 200 miljoen geworden, dus lachen ze je uit als je doet alsof de wereld nu vergaat. De opkomst van PVV is helaas niet zonder gevolgen gebleven - en wat gaat er nog komen. Maar wat te doen. Inderdaad tegengeluid, maar dan wel op volle kracht vooruit (met ons werk), en op slimme manieren zoveel mogelijk draagvlak zoeken. Boos vanuit een hoekje lukt het niet tegen deze gasten.

01 July 2011
Moritz

heftige, droevige, intens dagen beleeft, ook goed en speciaal maar ook extreem verschrikkelijke; een soort verslag. 

Eerst heb ik genoten van de goede gastvrijheid in Bojmans (wat een verschil met het Rijksmuseum) van directeur tot suppoost en de conservatoren, Groot Dank.
 Zelfs was ik meestal niet buiten omdat ik binnen werkte aan een bezettingstekening op de bar van het Restaurant, veel mensen gesproken. Ik dacht een werk maken op die dag en die plek is ook een goede actie.
Daarna 9 kilometer meegelopen, terug gefietst een vlag gevonden en Kunstenares Regula in Delft opgehaald, wat een plezante wandeling. Ik blijf het een gemiste kans vinden dat we niet over de snelweg liepen. Ze stelen ons alles willen ons echt vernietigen en sommige willen alsnog debatteren en aardig blijven en uitsluitend doen wat de PVV en de politie niet verbied. 


alsof de politie 3000 mensen had opgepakt, hoe dan ook het deed zeer goed om mee te lopen en aanwezig te zijn. Maandag was ik natuurlijk weer op het malieveld, duizenden mensen (tienduizenden ook niet maar ach het betreft jij en mij en hun die er wel waren en die, die met een goede reden niet lijfelijk aanwezig waren)
Het was goed, veel zon en iedereen hielp elkaar met zonnebrand olie en water, veel mensen gezien en gesproken jong en oud zeer plezant, tot de Organisatie (of iemand van de organisatie) wie? en waarom? zou die het s.v.p. kunnen uitleggen,... ben benieuwd.
Liet vertellen dat de politie en het 1ste bruine kabinet niet wil dat we naar het binnenhof lopen (logisch niet, veel werk en ze willen ons sowieso niet). Dus de laatste Spreker Ramsey Nasr, die spreker die (bijvoorbeeld) op dodenherdenking nog zo goed spraak,
riep de mensen op om naar huis te gaan, zo bracht hij/zo bracht de organisatie de paar honderd mensen die wel van het demonstratie recht gebruik maken en naar de binnenstad
in gevaar. 7000 mensen kunnen ze namelijk niet slaan en oppakken, maar een paar honderd wel. Niet slim bedacht, jullie bedoelden het waarschijnlijk lief en goed en wel maar niet zo slim. Hoe dan ook een paar honderd waaronder ik liepen wel de stad in gewoon om te winkelen en iets te drinken dat mag namelijk ook, opeens kwamen we bij het binnenhof terecht en daar mochten we niet langs niet eens toeristen als ik. Het was een kleine zeer vreedzame demonstratie er werd geklapt en gezongen. Iedereen werd door professionele fotografen goed in kart gebracht (deze ratten zaten zeker ooit op een kunstacademie te leren hoe te fotograferen) Op een gegeven moment liepen die paar honderd vreedzame kunstenaars om het gebouw daar waar het nieuws centrum is en binnen de korstte keren (goed voorbereid van de ME's) sloot de ME met zwaar wagen geschut en ME's op paarden voor en achter de straat zodat niemand meer erin en eruit kon, de mensen hielden ze zodanig op afstand dat er geen goede zicht op was wat er gebeurende.
Toen zijn de kunstenaars maar gaan zitten en de ME rukte massaal op. Op de gezichten van de meeste van die geüniformeerde en vooral beschermde agenten was een mengelmoes van pure sadisme en totaal afgestomptheid te zien, soms echte haat. Deze familievaders mochten dan ook vooraanstaan en die sloegen dan ook een half uur later gericht, direct en vol in het gezicht of op de keel. Terwijl de ME'ers een cordon legden waar niemand in of uit kon, heeft een soort andere knokploeg van hun (eerst liepen ze rond als stillen na een half uur haalden ze windjasjes en handschoenen) regelmatig mensen uit de menigte die ze in elkaar sloegen en afvoerden, sommige werden blijkbaar vlug vrijgelaten maar anderen hebben we niet meer zien terugkommen. Aan die kant waar ik stond hebben ze misschien 15 mensen geslagen en afgevoerd, na 1uur 30 minuten of zo hadden ze de straat leeggeveegd. Zodat Henk, Henk en Ingrid weer winkelen konden weer winkelen een paar minuten erna werd mij door cafébezoekers al uitgelegd dat zij nu zeker de extra kosten van de demonstratie moeten betalen van hun belastingscenten, de toppunt was een vrouw in de rolstoel die opmerkte dat de pvv wel ons soort tuig zou opruimen.
P.S. tijdens de zit blokkade, probeerde ik (hopeloos maar toch, ik blijf optimistisch) met politieagenten een gesprek te voeren over beschaving en over opvoeding, of ze blij zijn als ze hun kinderen kunnen vertellen dat dankzij hun hulp er geen bibliotheek meer is maar zij wel hielpen om mensen te slaan, die daar tegen in verweer kwamen. P.S. stel iemand van de goed-bedolings-mensen van de organisatie op het Malieveld leest dit. De volgende keer misschien toch beter na de mars van de Beschaving (Super was die, Dank), niet de gestuurde mars van de manke schapen naar het station, maar oproepen voor massaal de stad in (ook al ziet de politie en de regiering dat niet graag)

M.

Share this Article:
|Back to Top
Related | Most read
Magazine
Metropolis M Magazine for contemporary art No 4 — 2020