metropolis m

Afgelopen vrijdag kwam de jury van de Wolvecampprijs in Hengelo bijeen om drie kunstenaars te nomineren voor de elfde editie van de tweejaarlijkse Wolvecampprijs. Na uitvoerig beraad kwamen zij tot het unanieme besluit om drie pure schilders te nomineren, Frank Ammerlaan, Raquel van Haver en Sam Samiee.

De jury bestaande uit voorzitter Edwin Jacobs, directeur Dortmunder U, Anne Wenzel, beeldend kunstenaar, Özkan Cölpinar, lid Raad voor Cultuur, Krist Gruijthuijsen, directeur KW Berlin en Ralph Keuning, directeur De Fundatie. Zij wilden een statement maken door drie kunstenaars te nomineren die op geheel eigen wijze werken binnen de traditie van de schilderkunst. Raquel van Haver kiest in haar werk voor sociaal-culturele en politieke thema’s; Frank Ammerlaan werkt proefondervindelijk met vaak niet geteste technieken en materialen en Sam Samiee daarentegen schildert sterk autobiografisch.

De Wolvecampprijs is een tweejaarlijkse nationale prijs voor de schilderkunst en is in 1998 in het leven geroepen als eerbetoon aan de Hengelose schilder Theo Wolvecamp, lid Cobra- beweging, en de schilderkunst in het algemeen. Op zaterdag 29 september bij de opening van de presentatie van de drie genomineerden in Hengelo bepaalt de jury wie de laureaat van 2018 zal zijn.

Eerder viel de prijs ten deel aan Avery Preesman, Rik Meijers, Natasja Kensmil, Robert Zandvliet, Koen Delaere, Marc Bijl, Helen Verhoeven, Aukje Koks en Esther Tielemans.

Recente artikelen