metropolis m

Persbericht Prijs voor de Jonge Kunstkritiek

De Prijs voor de Jonge Kunstkritiek is een stimuleringsprijs voor een nieuwe generatie critici en essayisten uit het Nederlands taalgebied, die schrijft over hedendaagse beeldende kunst. Verheugd maken de organisatoren en de jury de genomineerden voor de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2020 bekend:
 

CATEGORIE ESSAY

Zippora Elders

Claire van der Mee

Luuk Vulkers

CATEGORIE RECENSIE

Dagmar Dirkx

Esmee Postma

Nadia de Vries

Tijdens de prijsuitreiking op woensdag 16 december a.s. worden de winnaars van de categorieën Recensie en Essay (hoofdprijs €3.000 en een mentorschap) gepresenteerd. De uitreiking gaat om 15:00 uur van start via een livestream. Op de uitreiking wordt de publicatie gepresenteerd met alle genomineerde essays en recensies. Het programma met sprekers zal binnenkort bekendgemaakt worden.

De jury van de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2020 staat onder voorzitterschap van Sarah van Binsbergen (kunstrecensent voor de Volkskrant en winnaar de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2018) en bestaat verder uit Heleen Debeuckelaere (historicus, schrijver en freelancejournalist), Moosje M. Goosen (schrijver, criticus en onderzoeker), Jessica Gysel (schrijver, kunstenaar en oprichter van Girls Like Us) en Koen Kleijn (medewerker De Groene Amsterdammer en bestuurslid AICA Nederland).

De prijs is een initiatief van de Appel Amsterdam, het instituut voorheen bekend als Witte de With Centrum voor Hedendaagse Kunst, Mondriaan Fonds, Stedelijk Museum Amsterdam, Van Abbemuseum, M Leuven, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Mu.ZEE en Z33 Huis voor Actuele Kunst, Design & Architectuur.

Recente artikelen