metropolis m

Op petitie.nl roept een petitie de regering op musea en presentatie-instellingen weer te openen.

Wij willen dat musea en instellingen – eens de schatkamers van de geest – niet veranderen in grafkamers voor kunst die door niemand kunnen worden gezien. De deuren moeten weer open zodat iedere liefhebber, iedere maker, iedere professional zich weer geestelijk kan voeden aan kunst.

Wij, kunstenaars, kunstprofessionals en kunstliefhebbers constateren dat de nog langere sluiting de sector onherstelbaar beschadigt.

De sluiting van expositieplekken betekent kapitaalvernietiging, zowel in materiële als immateriële zin. Kunstenaars verliezen hun afzetmarkt, kunstprofessionals hun werk, het kunstpubliek (jong en oud) verliest de blik op een ander perspectief.

Door tijdsloten, reguleren van bezoekersstromen en het ventileren van zalen kunnen musea volgens de regels van het RIVM veilig open.

We verzoeken dat musea en instituten zo snel mogelijk hun deuren voor publiek kunnen her-openen. Hierdoor kunnen kunstenaars en kunstprofessionels eindelijk hun werk weer uitoefenen en kan kunst door iedereen gezien worden. Zodat kunst weer een essentieel onderdeel van onze samenleving kan worden.

Je kunt HIER ondertekenen

Recente artikelen