Tegen zijn we allemaal, maar waar zijn we voor?

Issue no1
Feb - March 2020
Sensory
Comments
Posts 1 — 4 / 4
1
09 July 2011
IdC

Beste Domeniek,

Je weet toch zelf ook wel dat de scheiding van 'de ene cultuuruiting (vaak bezocht door de rijken onder ons) die wel gesubsidieerd is, en de andere (vaak bezocht door de minder kapitaalkrachtigen) die dat niet is' niet zo eenvoudig te maken is?!De meer vooruitstrevende, onderzoekende kunst in kleine instellingen zijn meestal gesubsidieerd: het publiek hiervan bestaat vrijwel uitsluitend uit 'minder kapitaalkrachtigen'. Of ben jij nu ook gaan geloven in de binaire oppositie tussen opera en musical die de populisten aanwenden om stemmen te winnen? Zo eenvoudig is het natuurlijk helemaal niet, en dat weet jij best.

09 July 2011
roos

Wat een nare foto bij dit artikel.

09 July 2011
Ben Schot

Waarin we zouden moeten geloven, Domeniek, is de kracht van de kunst zelf. Dat is iets wat ik tot nu heb gemist in de protesten. Waarom zwaaien met slap gebalde vuistjes of in keurige optocht naar het eeuwige Malieveld trekken? Waarom luisteren naar slaapverwekkende politieke toespraken zonder een ei te mogen smijten? Waarom beschaafd en geweldloos blijven in het gezicht van zoveel minachting en repressie? Vanwaar al die onmacht? We hebben de kunst zèlf tot onze beschikking. Kunst: verblindend, schaamteloos, nietsontziend, subversief, pervers, en subliem. Laten we die kracht gebruiken. We zijn bovendien nergens anders goed voor...

Ben Schot

10 July 2011
Erik B.

Domeniek,

Lees nog even het Manifest dat al maanden op Schuilen in t Rijks staat:

<url http://www.schuileninhetrijks.nl/?page_id=40 />

Daar staat toch duidelijk waar zij voor zijn?

'Kunst' zal niet verdwijnen, maar de legitimiteit van de Hogere Beroeps Opleiding is wel een vraagstuk geworden.

Waarom nog een hoger beroepsopleiding als alle culturele ondernemerschap de kop wordt ingedrukt? (BTWverhoging, vertroebeling 'kunst' met vormgeving, mode en amateurkunst in musea/exporuimtes).

Als men werkelijk kwaliteit wil;

-dan zorg je dat je 4 gespecialiseerde academies overhoud en minimaal 2 vervolgopleidingen, die je gelijk stelt aan universiteiten.
(Want kunst is een onderzoek net als wetenschap dat is.)
-Je zorgt dat al die cursussen, die nu organisaties als C-O legitimeren, op academies worden gegeven. Opfriscursussen zijn dan de taak van academies.
-Je zorgt voor belastingvoordeel bij mecenaat en sponsoring.
-Je zorgt voor een Kunstkoopregeling (subsidie die bewezen geld oplevert) voor Beeldend Kunstenaars.
-Je schroeft de BTW verhoging terug voor de Beeldende Kunst omdat het arbeidsintensief is en veel VVDers, waaronder Zijlstra spijt schijnen te hebben.
Zodat wij weer kunnen concurreren tegen de verbouwing (6%) of een kunstwerk (19%)..

En daar ben ik nu voor!

Share this Article:
|Back to Top
Related | Most read
Magazine
Metropolis M Magazine for contemporary art No 1 — 2020