Het kraakverbod: nadelig voor kunst?

Issue no1
Feb - March 2020
Sensory
Comments
Posts 1 — 2 / 2
1
18 January 2010
charlotte arends

Een interessante site is : www.davecarrsmith.co.uk

Groet van Charlotte

14 April 2010
Peter Schudde

Juist het kraken heft mij de gelegenheid gegeven mij te ontwikkelen in alle vrijheid en creativiteit. Door gebruik te maken van Urban Waste (land) en daarbij niet beteugeld te worden door overheid of commercie heb ik mij in alle richtingen kunnen ontplooien tot wat ik ben: autonoom autodidact beeldend kunstenaar.
Door het ontbreken van de urgentie om (veel) geld te verdienen voor een (dure) huur kan men in alle vrijheid ontwikkelen en zo vernieuwen!
Wij maakten festifals tussen het puin van de stadsvernieuwing, expo's in verlaten supermarkten en fabrieken en nog steeds woon en werk ik op gekraakt terrein.
Juist hierdoor kan ik mij toeleggen op het maken van Kunst & Theater zonder commercieel karakter maar met een hoog gehalte aan experiment en onderzoek.
Het enige alternatief op kraken wat ik zie is het reguleren van anti-kraak en leegstandsbeheer door overheid en kraakbeweging om te voorkomen wat ze nu is :
een verlengstuk van vastgoedhandelaren en projectontwikkelaars!
Voor de ontwikkeling van Kunst met een grote K (en dus niet de Cunst met grote C van commercie) is betaalbare woon,werk en experimenteer ruimte nodig.
Meer broedplaatsen dus ! (ook in Oost-Groningen !!!)

Peter Schudde
Beeldend Kunstenaar en Theatervormgever www.peterschudde.nl

Betrokken bij :

Stichting Rust-Oven: beheert woon,werk en ontmoetings en experimenteerruimte Atelier Avalon op het Groninger platteland (gekraakt)

Stichting Visions of the North : platform voor Kunst,Theater en Ambacht

Stichting De Draad kunstenaarscollectief
(met eigen werk en expositieruimtes via leegstands beheer )

Share this Article:
|Back to Top
Related | Most read
Magazine
Metropolis M Magazine for contemporary art No 1 — 2020