Piratenstaat

Issue no2
April - May 2022
countryside & biennale guide
Comments
Posts 1 — 10 / 11
1 2 >
27 June 2011
veronique Hoedemakers

Beste Domeniek, Jolien en andere medewerkers van Metropolism,

Dat zijn pas bemoedigende woorden! Heel veel dank voor de vele, prachtige en bemoedigende stukken de afgelopen dagen. Ik heb jullie site op de voet gevolgd, en de vele auteurs hebben in vaak mooie bewoordingen ook mijn gedachten vertolkt. Dank dus nogmaals voor jullie berichtgeving en deze strijdbare woorden.

groet,
Véronique Hoedemakers

27 June 2011
Hanneke van Dongen

Grappig, de plots wat gematigder toon van Zijlstra. Toch een beetje geschrokken? Excuses voor de toon waarop dit kabinet de publieke opinie mee gekregen hebben voor de bezuiniging, zou meer op z'n plaats zijn. Maar inderdaad: eindelijk is er weer iets om voor te vechten. Dank voor dit mooie artikel.

28 June 2011
Raimon

Mooi artikel!

28 June 2011
Josephine Bosma

Ook ik ben heel blij met hoe Metropolis M en andere kunstblogs de afgelopen tijd met enorme energie stukken en collumns hebben gepubliceerd. Bij dit stuk wil ik echter wel even een kanttekening plaatsen. Het woord 'underground' wordt me hier iets te positief gebruikt. Hoewel de altijd in elke maatschappij aanwezige 'underground' doorgaans een levendige broedplaats is voor nieuw talent en discussie, is wat nu gebeurd van een heel andere orde. We worden en masse ondergronds geduwd, en dat creëert een heel andere sfeer en politieke situatie. Dit is een ondergrondse zoals die noodgedwongen in oostbloklanden heeft bestaan, zoals Florian Cramer op de nettime mailinglist opmerkte. Het is repressie en niet een natuurlijke behoefte aan verandering en groei die deze ondergrondse maakt tot wat ze is. Dit vraagt om een heel sterk antwoord, en een duidelijke politieke boodschap. Ik hoop daarom dat de strijdlustige woorden en beloftes over verdere actie van gisteren ook gaan leiden tot sterkere samenwerking binnen de kunsten, goed overleg met elkaar en daadkracht richting de politiek.

28 June 2011
vittorio roerade

Beste Domeniek,

Dank voor je mooie betrokken stuk.
Herken er veel in. Het deed me simpelweg ook goed om met zovelen te zijn, en te ervaren dat je er niet alleen voorstaat.
Werd me ook bewuster van mijn woede als krachtbron voor verzet, ipv moedeloos te worden van al die leugens van dit kabinet en haar 'gedoogpartner'. Waar ze maar eindeloos mee weg lijken te komen. Mark van Warmerdam beschreef mooi hoe Rutte lacht als hij liegt, deed me denken aan 'before you learn how to kill with a smile' van John Lennon in "working class hero'.
Hoop inderdaad, ontroering ook, en eindelijk werd er waarheid gesproken.
Feest der herkenning. En daarmee bemoedigend.
Het publiek wilde gister met zijn allen naar het Binnenhof, maar de organisatie durfde het niet aan om op te roepen... Wordt het ook niet tijd dat de braafheid verdwijnt?

Vittorio Roerade

28 June 2011
hanne hagenaars

Zo helemaal mee eens, in de hitte van 27 juni is een nieuwe elan begonnen, dat nog krachtiger van zich zal laten horen, mooie tekst.

29 June 2011
Gaston ten Horn

Dominiek, goede bijdrage, inderdaad de braafheid moet eruit, Het moet breder en internationaal. . De kunstensector kan daarin een heel belangrijke factor gaan worden. Ik denk dat alle sectoren zich moeten verenigen: zorg, onderwijs, cultuur, ouderen etc. Dit land is volledig de weg kwijt, Het gaat kantelen na de zomer.

29 June 2011
Witte van Hulzen

When a nation celebrates its true writers, it celebrates itselve. When a nation does not celebrate its writers it does not have much to celebrate. It does not have much to trumpet about itself to the world. It has no feats of the mind and spirit that it wishes to hold up to itself and to the world. It has no feats of the mind and spirit that it wishes to hold up to itself and to the world as visible signs of its shining accomplishments. Such a nation declares itself barren, dull, and spiritually bankrupt. It declares that it has lost the capacity to achieve things that rouse the sleeping powers of its citizens and capture the wandering imagination of the world. A nation that does not honour its truest, bravest, most creative, most enduring writers is a nation that has fallen out of love with itself.

  • Ben Okri -
29 June 2011
Bente

Fijn stuk!

30 June 2011
Bertje van Delden

mooi stuk... de ware aard van de kunst zal zich nu inderdaad (moeten) tonen....

Share this Article:
|Back to Top
Related | Most read
Magazine
Metropolis M Magazine for contemporary art No 2 — 2022