metropolis m

Thierry Baudet is nieuw benoemd lid van de Kunstcommissie van de Tweede Kamer en neemt in een filmpje van Powned direct de in het complex aanwezige kunst op de korrel, vanwege haar in zijn ogen de ‘nationale identiteit ondermijnende aard’.

Baudet wenst kunst die vol overtuiging de nationale geschiedenis uitdraagt in ‘trotse schilderijen’ en ‘sculpturen van onze helden’, met veel pracht en praal. In plaats van een fotowerk van Silvie Zijlmans met de titel The Visitor, wil hij ‘glazen zuilen met handschriften van grote mensen uit onze geschiedenis’.

De speciale commissie van Tweede Kamerleden is op 28 maart 2018 aangetreden, onder voorzitterschap van Alexander Pechtold. De aanstelling van deze commissie houdt verband met de renovatie van het Binnenhof vanaf 2020, waardoor er een groot extra budget voor de aanschaf van kunst vrijkomt uit de percentagegelden.

De commissie bestaat uit zeven Kamerleden, onder wie, naast Alexander Pechtold en Thierry Baudet, ook Corinne Ellemeet, Lenny Geluk-Poortvliet, Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib, Carla Dik-Faber, Fleur Agema en Leonie Sazias.

Geen lid van de commissie, dus ook Thierry Baudet niet, heeft vetorecht.

Kijk HIER het filmpje van Powned met Baudet

Recente artikelen