‘Dus dan ga je maar kamperen in W139?’

Issue no3
Jun -Jul 2021
Makers Of Their Own Time - Relational Activism
Comments
Posts 1 — 2 / 2
1
22 May 2011
Hans van Houwelingen

Sanneke

Als ik je één ervaring kan meegeven na Allegories of Good and Bad Government dan is het dat een debat over kunst en politiek alleen zinvol is als er tijd en ruimte is om te nuanceren. Gedurende vier dagen is er langdurig, zeer intens en op niveau gedebatteerd. Eindelijk kon het een keer, ik heb er jaren naar uitgekeken. Het werd een gesprek op het scherp van de snede, helemaal niet lief maar wel beschaafd. Het was juist de bedoeling om een format te hanteren waarin geen ruimte was voor schreeuwerige standpunten en populistische oneliners, daar was de tijd te lang voor.

Het door de kunstwereld zo verfoeide populisme waart natuurlijk ook in eigen kring. Tijdens de laatste avond in de lezingenreeks What project will art and politics share? ontbraken uiteraard de types niet die ons betichtten van verlakkerij, egoïsme en te veel liefde. Voor een enkeling waren we vooral gezellig aan het kamperen, was het besef niet aanwezig dat tentjes handig zijn om een gesprek van vier dagen continue te laten doorgaan.
Nieuw is dat de berichtgeving van jou/Metropolis M slechts dáár notitie van maakt. Je hebt geen regel geschreven over het vierdaagse debat zelf of wat wij er die avond over hebben verteld. Ik begrijp best dat ook een Metropolis reporter s'avonds het stukje af moet hebben en geen tijd heeft om zich door de rapportage van zo'n lang debat te worstelen. Dat neemt niet weg dat naarmate je populistische verslagstijl de eigen sector binnentreedt hij uiteindelijk in jouw eigen lieve voet schiet.
In het najaar verschijnt een boek met het complete verslag van Allegories of Good and Bad Government. Je kunt het goedmaken!

vr groet
Hans van Houwelingen

24 May 2011
wat een onzin

wat een tijdverspilling...

Share this Article:
|Back to Top
Related | Most read
Magazine
Metropolis M Magazine for contemporary art No 3 — 2021